Cozonac cu nuca

de Alexandra Burz in Dulciuri, 5 Apr 2014 | 3908 vizualizari

 

Cantitati pentru 2 cozonaci.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr zahar
  • 1 kg faina
  • 150 ml ulei sau unt topit
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri amidon de porumb Gustin
  • 500 ml lapte
  • 5 oua
  • 1 esenta rom
  • Coaja de lamaie
  • Coaja de portocala
  • 500 gr nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

  1. Pregatim aluatul.
  2. Dizolvam drojdia in 100 ml lapte caldut.
  3. Cernem faina intr- un bol, adaugam drojdia, amidonul, cojile de citrice rase pe razatoarea mica, 200 gr zahar.
  4. Framantam, adaugand treptat restul de lapte, ouale si spre final uleiul.
  5. Framantam pana nu se mai lipeste de maini.
  6. Acoperim si punem aluatul la loc cald, ferit de curent pentru o ora jumatate.
  7. Nuca macinata o amestecam cu restul de zahar si esenta de rom.
  8. Impartim aluatul obtinut in 4 parti egale.
  9. Luam cate o parte, intindem o foaie subtire de 1 cm, ungem cu ou batut, presaram nuca si rulam.
  10. Procedam la fel cu toate patru partile.
  11. Obtinem patru rulouri.
  12. Luam doua rulouri si le rasucim, obtinand astfel o impletitura.
  13. Procedam la fel si cu celelalte doua.
  14. Punem impletiturile in forme tapetate cu hartie de copt.
  15. Mai lasam sa creasca in forme aprox 10 minute.
  16. Dam la cuptorul incins in prealabil pentru aproximativ 35-40 minute.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui nuca cu rahat, stafide, mac sau orice alta umplutura doriti.

2

Puteti face asortati exemplu nuca rahat sau cum doriti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi cu flori de salcam