Cozonac cu nuca si ciocolata la masina de paine

de Miha in Dulciuri, 18 Apr 2011 | 7023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 60 g unt
  • 7 g drojdie uscata + 1 lingura zahar
  • 1 lingura miere
  • 50 g zahar
  • 420 g faina
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g nuca
  • 1 lingura coaja de portocala confiata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si ciocolata la masina de paine:

Facem o maia din 100 g faina, drojdia si 1 lingura de zahar, dizolvate in putin lapte caldut. Lasam la crescut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam ouale, zaharul, mierea, untul topit,laptele ramas si faina cate putin, in timp ce masina framanta.

Selectam programul de baza al masinii de paine, iar la semnalul sonor adaugam ciocolata taiata cubulete, nuca taiata bucati si coaja de portocala.

Este gata cand vrea dumneaei, adica masina de paine. :))) In cazul meu, 3 ore. Se scoate pe un gratar, se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si ciocolata la masina de paine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

19.04.2011, 13:57

Eu astept sa-l faci pe cel de Pasti, sa fie mai bunut

Rocsi 1

19.04.2011, 20:20

normal..sa fie proaspeti

mena29 1

19.04.2011, 21:24

Wooow,cozonac cu ciocolataaaa!!!!!!!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura RIGO-JANCSI