Cozonac impletit

de anca_rm in Prajituri, 17 Apr 2014 | 8415 vizualizari

 

Nu sunt un mare fan al cozonacului si este prima data cand fac cozonac . Eu zic ca mi-a iesit bine si bun .

 

INGREDIENTE

Pt aluat:

  • 500 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 50 ml ulei
  • 1 kg faina
  • un praf sare
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar

Pt umplutura:

  • 200 gr nuca macinata
  • 150 mac macinat
  • 2 linguri cacao+1 lingura ulei+2-3 linguri apa

Extra: 1 ou

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit:

Incalzim putin laptele si dizolvam in el drojdia , adaugam si o lingura de zahar si una de faina . Amestecam cu un tel para , acoperim cu un prosop si punem la caldurica pentru 15 minute.

In acest timp cernem faina , separam galbenusurile de la oua si le batem cu zaharul (acum puteti adauga arome –esente de vanilie, rom , migdale , etc) .

Faina cernuta o punem intr-un vas cu pereti inalti si in mijlocul ei punem praful de sare, galbenusurile batute cu zaharul , uleiul si maiaua .

Framantam bine de tot , trebuie sa avem un aluat nelipicios (eu framant un timp in castron dar dupa ceea il iau pe masa) , vreo 15 minute trebuie .

Presarati cu faina si lasati la dospit pana isi dubleaza volumul.

Pregatim umplutura . Cozonacul se poate umple cu ce doriti d-voastra , si se poate pune mai multa sau mai putina umplutura ..dupa preferinte.

Eu mi-am pregatit nuca , mac si cacao cu ulei si apa .

Cand aluatul e dospit  il luam si il taiem in jumate , iar apoi fiecare jumate in trei parti egale.

Intr-o tava punem hartie de copt sau o ungem bine cu unt (bunica mea ungea tavile cu ulei )

Intindem fiecare bucata de aluat nu foarte subtire si punem umplutura. Rulam si lasam deoparte . Procedam cu toate la fel pana avem trei corzi.

Acestea le impletim ca sa obtinem un singur cozonac .

Eu am umplut fiecare parte diferit (mac , nuca si cacao)

Daca nu doriti impletit atunci intindeti jumatatile si le umpluti . Ideea este ca din cantitatea data obtineti doi cozonaci.

II asezam in tava si ii mai lasam cam jumate de ora sa creasca .

Inainte sa-i dam la cuptorul preincalzit la 180 grade ii ungem cu un ou batut .

Ii tinem in cuptor cam 40 minute (timpul difera de cat de inalti , grosi sunt) , trebuie sa fie rumeniti foarte bine deasupra . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac impletit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac impletit