Cozonac pufos

de maria_claudia in Dulciuri, 18 Sep 2010 | 7782 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 4oua,
  • 1kg faina,
  • 60g de drojdie, 
  • 250g zahar,
  • 200ml lapte,
  • 100gr unt,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1 lingurita de sare,
  • 50-70ml ulei, 
  • coaja de lamaie,
  • zahar vanilat.

Pentru umplutura:

  • 600g nuca macinata,
  • 250g zahar,
  • 2-3 linguri cacao,
  • albusul batut spuma de la aluat,
  • putin lapte,
  • esenta de rom,
  • bucatele de rahat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

 Aluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de faina luam 4 linguri pe care le oparim cu 150ml de apa clocotita(exact ca la aluatul de eclere), cand faina oparita este calduta amestecam drojdia si omogenizam toata compozitia cu apa calduta pana se obtine maiaua. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza forma. Maiaua se desarta peste faina, apoi treptat se adauga ouale, smantana, mirodeniile si laptele putin cate putin, apoi untul topit. Incepem sa framantam adaugand treptat ulei. Se framanta circa o ora. Cand aluatul este crescut, se imparte in 2, se intinde o foaie pe planseta tapetata cu ulei sau faina, se unge cu umplutura pe deasupra bucatelele de rahat si se ruleaza. Se lasa la crescut in tavi, apoi se unge cu ou batut si mac sau susan, dupa preferinte. Se introduce in cuptorul bine incalzit circa o ora. Cozonacii fierbinti se ung cu un sirop format din: apa , zahar, vanilie si o lingura ulei.

TIPS-URI

1

Secretul acestui cozonac pufos este aluatul oparit, de asemeni trebuie framantat foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]