Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat

de Bucataras Monica in Mancaruri de post, 24 Apr 2016 | 5837 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 100 ml apa calda
  • 100 ml suc
  • 10 g drojdie
  • 5 linguri zahar
  • un varf lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • esenta rom
  • coaja de potocala si de lamaie
  • 250 g rahat
  • 150 g migdale
  • cacao
  • miere
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat:

Pasul1:Am amestecat 100 ml apa calda cu zaharul, apoi am adaugat drojdia si l-am lasat la dospit cca. 10 minute.

Pasul2: Am pus faina si sarea intr-un castron, am facut o "gropita" în care am pus drojdia dospita.

Pasul3:Am adaugat sucul ,esenta , coaja de portocala/lamaie,le-am amestecat incet cu o lingura pana ce am obtinut o compozitie mai groasa,apoi  am început sa framânt aluatul cu mana.

Pasul4; Spre final am adaugat uleiul.

Se framânta pâna se obtine un aluat elastic si nelipicios.

Pasul5: Se pune într-un vas,se acopera cu  un prosop curat si se lasa la dospit pâna ce isi dubleaza volumul.

Intre timp,intr-un castron punem 1 pachet de cacao,migdalele tocate marunt si apa sau suc...amestecam pana ce obtinem o pasta.

Pasul6; Se împarte aluatul în doua parti egale si se întind doua foi pe care se aseaza  rahatul taiat feliute. Se ruleaza,apoi se impletesc.

Se aseaza cozonacul rezultat  într-o tava de chec/cozonac unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 20 minute.


Se ung cu miere diluata cu 2,3 linguri de apa si se baga in cuptorul incins pret de 35-40 de minute la temperatura de 180 grade C.

 

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos de post cu migdale,cacao si rahat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

Rocsi 1

26.04.2016, 10:49

Cat de bun!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:13

Pufos si bun!

Ancutsa 1

03.10.2016, 18:45

Tare bun si aromat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus și dovlecei prăjiți, aromatizați cu usturoi ( MULTICOOKER)