Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs

de LC in Dulciuri, 23 Dec 2012 | 4445 vizualizari

 

Reteta am urmat-o intocmai de pe :
http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/panificatie-si-patiserie/cozonac-pufos-umplut-foszlos-fonott-kalacs.html , numai ca in cantitate dubla.
M-am tot gandit daca sa o postez sau nu...dar o voi posta...ca poate voi primi si niste raspunsuri astfel. La gust este nemaipomenit, nu am ce zice...cremos...pufos....ca un pannetone as zice.
Insa am intalnit dificultati din cauza umpluturii: in cuptor a curs crema din ei ( nu stiu de ce....tind sa cred ca a fost prea multa ? ) S-a format un caramel asa la baza...si unul a fost compromis , de proba...doi am reusit sa ii scot in stare perfecta..iar al patrulea l-am scos si pe el...insa tot siropul din el s-a dus la fund si s-a inmuiat partea de jos.
Rog gospodinele desavarsite sa ma lumineze! :)
P.S: Reteta a fost urmata intocmai, nu exista nimic in plus sau in minus! ( doar ca am renuntat la foaia de copt...si am uns tavile cu ulei si le-am tapetat cu faina..dar nu cred ca aici e buba...sa fi fost formele prea mici? Imi trec atatea intrebari prin cap si nu gasesc raspunsuri:))) )

 

INGREDIENTE

  • 2 kg faina
  • 400 g zahar
  • doua prafuri de sare
  • 100 g drojdie
  • 1300 ml lapte
  • 8 galbenusuri
  • un ou pentru uns
  • 10 linguri rama maestro topita
  • coaja rasa de la doua lamai + arome

Pentru umplutura:

  • 600 g zahar
  • 500 g rama maestro
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 8 linguri cacao
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs:

Am incalzit laptele cat sa fie caldut si am dizolvat in el sarea, zaharul si drojdia si am lasat la loc caldut sa dospeasca pentru 35 de minute.

Intr-un vas mare am pus faina si am adaugat maiaua dospita si cele 8 galbenusuri si am framantat bine pana ce aluatul a devenit omogen.

Am adaugat si cele 10 linguri de margarina topita si am framantat pentru 15 minute...apoi am lasat aluatul deoparte, acoperit pana si-a dublat volumul.

Am uns formele cu ulei si le-am tapetat cu faina.

Am impartit aluatul astfel: doi cozonaci i-am facut impletiti ( 3 bucati + 3 bucati), iar doi i-am lasat dintr-o bucata, simpli.

Pentru crema am frecat spuma cele 500 g rama maestro cu zaharul, cacaoa si zaharul vanilat.

Am intins cele 3 foi pe care le-am uns cu crema pe fiecare si le-am rulat...dupa care le-am impletit...si l-am pus in forma...apoi l-am lasat la dospit inca 45 de minute. Inainte sa ii introduc in cuptor i-am uns cu galbenus de ou.

La fel am procedat si cu celalalt cozonat impletit. Iar pe ceilalti doi i-am rulat, nu inainte de aii unge cu crema si i-am pus in forme.

Lasam la cuptor pentru 35-40 de minute ( in functie de cuptorul fiecaruia).

Dupa ce ii scoatem ii asezam cu tot cu forma intr-o partea si ii acoperim cu un prosop curat. Dupa ce s-au racit complet ii scoatem din forme.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos umplut - Foszlos Fonott Kalacs" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu cacao si rahat sau cu crema de nuca