Cozonac unguresc

de dantes in Dulciuri, 2 Mar 2015 | 4340 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coca
  • 600 g faina alba
  • 200 g margarina
  • 2 oua
  • 50 g drojdie
  • 5 linguri de zahar
  • Pentru umplutura
  • 5 albusuri de ou
  • 500 g nuca macinata
  • 300 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac unguresc:

Se amesteca margarina cu faina si se freaca bine; se adauga ouale,zaharul si drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar.

Se lasa sa creasca circa 30 minute dupa care se framanta bine si se imparte in 8 si se intinde in 8 foi de circa 1 cm.

Albusurile se amesteca cu nuca si zaharul si se intind peste foile de coca si se ruleaza.

Se ung cu galbenus de ou si se dau la cuptor circa 40 min pane se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac unguresc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Baigli unguresc (cononacei cu mac)