Cozonacei cu prune uscate si banane

de _Alina_ in Dulciuri, 7 Apr 2014 | 4210 vizualizari

 

Am vazut niste prune uscate intr-un magazin si pur si simplu nu m-am putut abtine. :) Am
achizitionat o punguta pe care am papat-o cat ai clipi, dupa care am trimis-o pe fii-mea sa mai cumpere una pentru cozonacei.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina de grau
  • 450 ml apa calda
  • 80 g zahar tos
  • 2 banane pasate (225 g decojite)
  • 150 ml ulei
  • 50 g drojdie proaspata
  • 3 lgt pudra coaja de portocala
  • 30-50 g faina de grau (pentru modelat)

Umplutura:

  • 500 g prune uscate
  • 180 g stafide brune
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacei cu prune uscate si banane:

1. Cerne faina intr-un vas incapator, fa o adancitura in mijloc pune drojdia impreuna cu o lg de zahar.

2. Sfarama drojdia intre degete adauga peste ea 300 ml apa calda si amesteca usor pana se dizolva, acopera vasul cu un prosop si lasa la dospit 10 min.

3. Adauga in compozitie bananele pasate, zaharul si restul de apa calda amestecata cu coaja de portocala. Amesteca cu o lingura, apoi framanta energic cu mainile. Incorporeaza treptat si uleiul si framanta 5-7 minute. Acopera vasul si lasa la dospit 1 ora.  

4. Pune stafidele la inmuiat in apa calda (pentru 10 min) sau in rom (pentru 30 min) apoi pune-le intr-o sita la scurs. Scoate samburii prunelor.

5. Preincalzeste cuptorul la 170 grade celsius.

6. Framanta aluatul din nou si imparte-l in doua. Formeaza cate un cilindru si imparte-l in 10 bucati, formeaza bile din fiecare bucatica, apoi intinde-le. Pune pe fiecare bucata prune si stafide dupa preferinta, apoi strange laturile bucatii de aluat astfel incat sa formezi o biluta.   

7. Pune fiecare bila de aluat cu partea neteda in sus in forme (eu am avut cilindri cu diam. 7 cm si patrate) unse cu ulei si lasa-i 10 min la dospit.   

8. Pune un vas cu apa rece in partea inferioara a cuptorului apoi introdu tava cu cozonacei in cuptor pentru 30 minute sau pana se rumenesc.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura poate varia in functie de preferinta.

2

Am folosit faina obisnuita de grau, de la parintii mei, de aceea aluatul pare mai negricios, insa si bananele se oxideaza si ar fi bine sa puneti putina zeama de lamaie peste ele ca sa impedicati procesul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacei cu prune uscate si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]