Doar nu poate trece saptamana fara sa gatesc peste. E primavara, ceapa incepe sa incolteasca, asa ca folosim cu succes multa-muulta ceapa!!! Tot asa am mai scos din congelator si doi ardei verzi ce trebuiau folositi -doar ne prinde sezonul nou din urma.
Crapul curatat se sareaza din timp .
Cepele se curata se spala si se toaca marunt .
Sotati ceapa in ulei impreuna cu ardeiul taiat patratele si telina taiata marunt .
Spre sfarsitul prajirii puneti pasta de kapia , feliuta de slanina, piper si sarea.
In tot acest timp[2 min ] amestecati usor .
Asezati crapul in o tava de ceramica sau teflonata ne-aderenta .
O parte din legumele sotate le introduceti in interiorul pestelui . Cealalta parte o asezati deasupra pestelui .
Dati tava cu peste la cuptor timp de 20 minute la 180 grade C.
La jumatatea coacerii stropiti cu vin crapul .
Serviti crapul cald cu verdeata presarata deasupra .