Crap in stil frantuzesc

de Toamna07 in Crap / Caras, 28 Mar 2013 | 5876 vizualizari

 

Meritam si noi din cand in cand un mic rasfat culinar, nu?
Hai sa vedem cum gatesc pestele, cei mai mari artisti culinari ai lumii , francezii.
Nu este deloc complicat si e extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 crap ( 1,5 - 2 kg )
  • 1 pachet de unt + 2-3 cubulete
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 250 ml. vin alb
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri smantana(optional)
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie medie
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in stil frantuzesc:

Mod de preparare:   Pentru inceput preparam untul aromat.    Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul  pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe cateva bucatele de unt nearomatizat. Eu am folosit capul si coada pestelui la ciorba, dar il puteti lasa intreg , pentru un aspect mai deosebit. Cu jumatate din cantitatea de unt aromat,se unge crapul pe exterior, iar cu cealalta jumatate pe interior. Se da la cuptor, la foc mediu pentru 10 minute apoi il scoatem, presaram pesmet si il mai coacem inca 20 de minute dupa care adaugam vinul si dafinul; lasam din nou la copt alte 20-25 de minute.  

Nu uitati ca din cand in cand sa stropiti pestele cu sosul din tava.  Cand este gata, putem servi crapul si alaturi de sosul delicios ramas in tava, pe care il amestecam cu cele doua linguri de smantana.    

Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in stil frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]