Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină.
Dintr-un crap mare, de cca 3 kg, am făcut 3 feluri de mâncare.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 6 porții.
Curățarea peștelui:
Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră. Capul, coada și o mică parte din file le-am folosit la prepararea ciorbei iar din celălalt am preparat încă două feluri de mâncare.
Pregătirea crapului la cuptor:
Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se taie rondele, respectiv cubulețe. Se curățăceapa, se spală și se taie rondele. Se așează peștele tăiat felii, de 2-3 degete, într-un vas termorezistent.Se ornează cu legumele și se condimentează. Deasupra se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă ca să-l acopere.Se dă la cuptorși se lasă până ce scade, cca 30 minute. Se scoate din cuptor, se pune capacul și se lasă la răcit. Se servește atât cald, cât și rece.
Poftă bună!
1
Gătiți peștele la foc mic.
2
Nu lăsați peștele prea mult la cuptor, deoarece se usucă.