Crap la gratar cu sos bucataras

de Gusti in Crap / Caras, 3 Iul 2010 | 11747 vizualizari

 

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza

 

INGREDIENTE

  • 1 crap portionat
  • 5 rosii
  • 5 ardei capia rosii
  • 3-4 ardei verzi
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatina de usturoi nou
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute (dupa gust)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la gratar cu sos bucataras:

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza

Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric.

Sosul iese insa delicios cind ingredintele sint coapte pe gratar cu jar. Asadar, rosiile si ardeii capia s-au rumenit frumos in timp ce am curatat si pisat usturoiul.

Dupa ce le-am luat de pe gratar le-am decojit si taiat cubulete (rosiile) si fisii (ardeii capia).

Usturoiul pisat l-am frecat cu putina sare si apa, pina a devenit o pasta usor apoasa.

Am pus intr-un wok (puteti folosi si o tigaie normala) la calit ceapa taiata peshtishor cu putin ulei de masline, iar dupa ce a devenit aurie i-am adaugat o ceasca de supa de legume si am lasat-o 3-4 minute la inabusit (daca nu aveti supa se poate completa cu 1/2 cub de Knorr concentrat de legume si o cescutza cu apa).

Am adaugat rosiile coapte si ardeiul copt, sarea, piperul si putina boia iute si am mai lasat 5 minute pe foc amestecind.

Dupa ce am oprit focul si compozitia s-a odihnit circa 4-5 minute, am pus si usturoiul si o mina de patrunjel taiat marunt.

Amestecati si turnati peste bucatile de peste.

Normal, sa nu uitati mamaligutza si ardeii iuti copti si ei pentru cei care prefera un "condiment" in plus :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar cu sos bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]