Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate

de Merisor in Salate, 8 Ian 2018 | 3182 vizualizari

 

Am luat de la mama niște brânză proaspătă de vaci și m-am gândit să prepar această Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate.
Este foarte bună, mai ales printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse coșulete din aluat sau pe pâine prăjită.
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g hering afumat
  • 3-4 buc. roșii deshidratate
  • sare
  • piper alb
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate:

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are.

Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie.

Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt.

Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi mici, dar urmărim să rămână ușor unse, că e tare gustos uleiul în care sunt conservate.

Peste brânza proaspătă de vaci, adăugăm cuburile de unt și le amestecăm.

Punem untul pentru a obține  mai multă cremozitate.

Adăugăm heringul mărunțit și cuburile de roșii deshidratate și introducem mixerul.

Mixăm ingredientele până obținem o cremă omogenă, pe care o diluăm, treptat, cu smântână lichidă.

Punem smântână până ajungem la textura unei creme de brânză ușor tartinabilă.

Potrivim gustul cu sare și piper alb, măcinat și o dăm la rece, în recipiente cu capac.

Este foarte bună servită cu ceapă roșie, se poate chiar adăuga ceapă tocată în ea.

De asemeni se poate adăuga verdeață tocată: mărar, pătrunjel.

Eu am preferat-o simplă și fiecare o asezonează în timpul servirii cu ce poftește.

TIPS-URI

1

Cu o astfel de cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate se pot umple forme de minitarte din aluat sărat, rulouri din aluat, etc.

2

Sau se poate servi în cupe de ardei și cupe de ceapă roșie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de peste afumat cu cartofi