Crema de lapte (pentru prajituri si torturi)

de Dea_Dea in Torturi, 2 Aug 2013 | 10218 vizualizari

 

O doamna tare draga mie , mi-a amintit de crema de lapte si am zis hai sa fac :)

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte (pentru prajituri si torturi):

Laptele cu zaharul se pun la fiert. Oprim 50 ml lapte pentru amidon.

amidonul se pune in castron si se dizolva cu laptele.

Cand laptele incepe sa clocoteasca se toarna amidonul  si se amesteca continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa.

Se lasa la racit.

Se bate frisca.

Frisca se incorporeaza in crema rece.

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi faina in loc de amidon, sau se poate folosi si faina si amidon in acelasi timp.

2

Crema se poate consuma ca desert , sau se pot umple prajituri si torturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte (pentru prajituri si torturi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]