Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2016 | 11990 vizualizari

 

Aceasta crema se poate folosi la torturi si prajituri (atat umplerea cat si ornarea lor). Este o garnitura fina, lejera, foarte cremoasa si cel mai mult utilizata in cofetaria franceza. Se incorporeaza un zahar fiert la o temperatura ridicata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 6 cl apa
  • 5 galbenusuri de ou sau 2 oua
  • 250 gr unt
  • esenta de cafea dupa gust
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea:

Intr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in cuva mixerului.

Se varsa aceasta compozitie dupa fierbere, usor in fir subtire peste galbenusurile (sau oua) din cuva si se amesteca pana se raceste aceasta compozitie.

Untul se amesteca separat pana devine moale, cremos si se amesteca putin cate putin in compozitia de oua, cu mixerul.

Nu se pune untul in compozitie daca nu sa racit, pentru ca se va topi.

Se amesteca bine pana devine o crema omogena.

Se adauga esentele dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]