Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2016 | 11084 vizualizari

 

Aceasta crema se poate folosi la torturi si prajituri (atat umplerea cat si ornarea lor). Este o garnitura fina, lejera, foarte cremoasa si cel mai mult utilizata in cofetaria franceza. Se incorporeaza un zahar fiert la o temperatura ridicata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahar
  • 6 cl apa
  • 5 galbenusuri de ou sau 2 oua
  • 250 gr unt
  • esenta de cafea dupa gust
  • esenta de vanilie dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea:

Intr-o caserola foarte curata se fierbe zaharul cu apa pana ajunge la 120°c (se pune un termometru de bucatarie in apa) pana se formeaza niste mici bule. Galbenusurile (sau ouale) se pun in cuva mixerului.

Se varsa aceasta compozitie dupa fierbere, usor in fir subtire peste galbenusurile (sau oua) din cuva si se amesteca pana se raceste aceasta compozitie.

Untul se amesteca separat pana devine moale, cremos si se amesteca putin cate putin in compozitia de oua, cu mixerul.

Nu se pune untul in compozitie daca nu sa racit, pentru ca se va topi.

Se amesteca bine pana devine o crema omogena.

Se adauga esentele dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de unt cu sirop de zahar fiert, esenta de vanilie sau esenta de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu branza si aluat fraged