Crema de zahar ars

de Mama_Lizica in Prajituri, 21 Feb 2010 | 4316 vizualizari

 

E un desert foarte dulce, dar pufos si aromat, asa ca eu il prepar in cantitati mici, la ocazii speciale.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 l lapte
  • 1 cana zahar
  • coaja rasa de la o lamaie si o portocala
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Opresti 3 linguri din zahar si pui restul la caramelizat pe foc. Cand devine lichid, rasucesti cratita ca sa tapetezi si peretii ei, apoi dai la racit. Intre timp, bati ouale cu cele 3 linguri de zahar, adaugi coaja de citrice, apoi laptele si omogenizezi cu o lingura de lemn, usor. Cand zaharul caramelizat e racit complet, torni peste amestecul de oua cu lapte si dai la cuptor cam 20-30 de minute, pana se prind ouale (si devine de consistenta unui sufleu) si capata o nuanta aurie. Se serveste rece, de la frigider.

TIPS-URI

1

Daca nu ai coaja rasa de citrice, poti inlocui cu o esenta de lamaie sau portocale, adaugata odata cu laptele.

2

Zaharul se caramelizeaza astfel: il pui in strat subtire-uniform in cratita si unde apare primul punct galben-maroniu, incepi sa amesteci cu lingura de lemn (musai) in cercuri mici, apoi din ce in ce mai mari, pe masura ce incepe sa se topeasca si celalalt. Nu lasa pana devine maroniu inchis, deoarece este deja ars si prajitura la care il folosesti va fi amara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine