Crema de zahar ars

de Bucataras Medi in Dulciuri, 10 Mai 2010 | 4502 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • .8 oua
  • .200 g zahar pentru crema
  • .100-150 g pentru caramel
  • .1 l lapte
  • .2 pliculete zahar vanilat
  • .coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand acesta se caramelizeaza.Se inclina vasul astfel incat zaharul caramelizat sa acopere uniform peretii acestuia.Se lasa sa se raceasca.

Separat se amesteca bine ouale, zaharul,zaharul vanilat, coaja rasa de la lamaie  si laptele.Acest amestec se pune in vasul in care am caramelizat zaharul.Intr-o cratita mai mare decat cea in care avem compozitia de crema de zahar ars se pune apa si apoi introducem in ea  cratita  cu compozitia de crema de zahar ars.Crema de zahar ars se prepara la bain-marie.

Se da la cuptor , incalzit in prealabil,circa 50 min, pana cand crema este inchegata.Se scoate din cuptor , se lasa sa se raceasca, se rastoarna si se da la frigider.

Se serveste rece, ca atare sau cu frisaca, fructe confiate.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

Biscuiți cu nutella și alune de pădure - Rețeta simplă și delicioasă

pe 27.11 la 06:40

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]