Crema de zahar ars

de Nadyne in Dulciuri, 10 Ian 2017 | 5942 vizualizari

 

Racoritoare, aromata, desert simplu, dar atat de gustos ...

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 150 g zahar pentru caramel
  • 200 g zahar pentru crema
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

 Caramelizam zaharul intr-un vas metalic de 2 l. Avem grija sa nu se inchida prea tare la culoare, devine amarui. Tapetam baza si peretii vasului uniform, invartindu-l cu atentie si-l lasam la racit.

 Mixam ouale cu zaharul 2-3 minute, adaugam vanilia si coaja de lamaie, apoi turnam laptele. Omogenizam compozitia si o strecuram in vasul cu caramel.

  Pregatim o tava cu peretii inalti in care asezam vasul cu crema, apoi turnam apa rece pana la jumatatea tavii.

 Introducem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, aproximativ 45 minute sau pana ce marginile cremei se desprind de vas.

Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pentru cateva ore bune. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata si crema de vanilie