Crema de zahar ars cu mere

de alilianaa in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 3023 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 mere potrivite
  • 1 plicuri zahar cu scortisoara
  • caramel:
  • 250 g zahar
  • 30 ml apa
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 6 oua
  • 1 lingura amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • un plic zahar bourbon
  • 180-200 g zahar
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Feliile de mere se taie si se pudreaza cu zahar pudra cu scortisoara. Se lasa de-o parte. Intre timp, se face caramelul. Se pune intr-o tigaie, zaharul si apa si se lasa la fiert pana ce zaharul se caramalizeaza si capata o culoare placuta. Se pune caramelul intr-un vas de yenna dreptunghiular. Se tapeteaza marginile vasului cu acest caramel, cat se poate de uniform. Intr-un bol, se amesteca zaharul cu ouale, un praf de sare,  zaharul vanilat pana rezulta o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se adauga laptele si se incorporeaza cu mixerul.

Pe fundul vasului, se asaza merele felii. Se pune crema usor. Deasupra se presara zahar bourbon. Merele se vor ridica ( la mine, asa s-a intamplat). Se introduce tava la cuptor pentru 25-30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

oanapl 1

25.01.2017, 16:43

Super bun!

alilianaa 1

25.01.2017, 18:15

Ma bucur ca place, Claudia!

alilianaa 1

25.01.2017, 18:15

Oana, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]