Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto

de Cris2711 in Dulciuri, 29 Dec 2010 | 7589 vizualizari

 

Crema Mascarpone se potriveste foarte bine cu Amaretto si mere sau pere caramelizate.se serveste rece.

 

INGREDIENTE

  • coaja rasa de la o clementina(portocala)
  • 2 galbenusuri
  • 50 grame zahar
  • 250grame Mascarpone
  • 80 grame smantana
  • 2-3 linguri Amaretto
  • un mar
  • 250 grame zmeura
  • 100 ml suc de portocale
  • zahar vanilat
  • un varf de scortisoara
  • 4 linguri zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto:

Coaja de clementina(portocala)se rade marunt.Galbenusul cu cele 50 grame de zahar se amesteca pe baia de abur pana se formeaza ca o crema.Se ia de pe foc si se adauga Mascarpone.Smantana se amesteca usor cu mixerul cu 2 linguri de zahar si pe urma se adauga la crema de mascarpone.Marul se curata de coaja si samburi ,se taie felii.Intr-o tigaie la foc mijlociu se caramelizeaza feliile de mar (nu foarte tare)trebuie sa ramana galben la culoare.Se stinge cu 100 ml suc de portocale si se amesteca pana devin aurii.se pune si un zahar vanilat si varful de scortisoara.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.In castronele se pune zmeura,un rand de crema Mascarpone ,un rand de mere caramelizarte,un rand de mascarpone si tot asa pana se umple castronele .Se pune la frigider si se lasa cel putin2-3 ore inaintea servirii.Pofta buna

TIPS-URI

1

se poate face si cu pere caramelizate

2

Zmeura este optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema Mascarpone cu mere caramelizate si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de frisca si mascarpone