Cremă sau îngheţată de cacao

de Ade200 in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 4949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 ml de smântână
  • 4 ouă
  • 250 g de zahăr
  • 3-4 linguri de cacao
  • 2-3 plicuri de gelatină
  • coajă de portocală
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă sau îngheţată de cacao:

 Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor.

Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape rece, se adaugă frişca amestecând uşor.

Dacă doriţi să o serviţi ca pe o cremă, o puneţi la frigider; pentru îngheţată-la congelator.

 

TIPS-URI

1

Cine doreşte, poate pune coji de portocale zaharisite, bucăţele sau puţină coajă de portocală rasă.

2

Am servit-o pe un pat de mango şi rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă sau îngheţată de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]