Cremă sau îngheţată de cacao

de Ade200 in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 4484 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 ml de smântână
  • 4 ouă
  • 250 g de zahăr
  • 3-4 linguri de cacao
  • 2-3 plicuri de gelatină
  • coajă de portocală
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă sau îngheţată de cacao:

 Se face frişcă din smântână. Se pune gelatina la înmuiat conform instrucţiunilor.

Pe aburi, se bat ouăle întregi cu zahărul şi cacaua. Se adaugă şi gelatina şi se mai ţine pe aburi până se topeşte. Se lasă la răcit. Când e aproape rece, se adaugă frişca amestecând uşor.

Dacă doriţi să o serviţi ca pe o cremă, o puneţi la frigider; pentru îngheţată-la congelator.

 

TIPS-URI

1

Cine doreşte, poate pune coji de portocale zaharisite, bucăţele sau puţină coajă de portocală rasă.

2

Am servit-o pe un pat de mango şi rodie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă sau îngheţată de cacao" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (7)

Rocsi 1

05.04.2013, 16:19

Vreauu

diaconta 1

05.04.2013, 16:19

MotanLaOale 1

05.04.2013, 22:32

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Galuste cu visine