Cremes

de otiliabragye in Prajituri, 24 Ian 2011 | 12860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - faina,
  • oua,
  • untura,
  • zahar,
  • lapte,
  • vanilie,
  • sare,
  • smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

FOILE

Un borcan de jumate de litru cu faina, 4 galbenusuri, putina sare si smantana cat ia.Se amesteca bine si se intinde o foaie.

Separat se amesteca 1 pahar de 100 gr. untura cu 2 pahare faina.Se unge foaia de mai sus, se ruleaza si se imparte in 4 parti.Se coc 4 foi pe dosul tavii.

CREMA

6 galbenusuri se freaca bine cu 200 gr.zahar si 2 vanilii.

Se pune la fiert 1 l lapte, din care se lasa putin pentru a inmuia 130 gr. faina care apoi se toarna peste galbenusuri, amestecand bine.

Cand laptele fierbe se adauga compozitia de mai sus, amestecand bine pana cand se ingroasa, apoi se mai fierbe inca 15 minute.Se adauga albusele batute spuma cu 200 gr. zahar, se amesteca bine si se ia de pe foc.Se umplu cate 2 foi, foaia de deasupra se poate sfarma.

Deasupra se pune zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata