Cremes

de Merisor in Prajituri, 5 Feb 2013 | 18302 vizualizari

 

Am avut pofta de Cremsnit, dar n-am mai avut rabdare sa fac foile si nici foi speciale nu am cumparat, asa ca am facut cu foietaj Bella pe care le aveam demult in congelator.
Pofta-i pofta trebuie s-o potolim cu ce avem.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 lingura faina
  • 500 ml lapte
  • Esenta de rom
  • 3 linguri zahar
  • Sare
  • 10gr gelatina
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii.

Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura.

Fierbem budinca amestecata cu faina si zaharul si sarea si o lasam la racit.

Batem frisca lichida cu mixerul pana cand se intareste, apoi o amestecam cu budinca racita si esenta de rom.

Punem gelatina in putina apa la hidratat, apoi o diluam la foc incet si o amestecam  cu frisca si budinca omogenizand bine cu mixerul.

Una din foile coapte o strivim. Mai raman si unele bucati mai mari, nestrivite bine.

Asezam in tava o folie, punem prima foaie , rasturnam jumatate din crema, nivelam si asezam peste ea bucatile mai mari din foaia strivita. Punem si restul de crema si deasupra ornam cu restul de foaie stivita bine.

Este usor, bun si de efect!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremes la rece