Cremes cu cacao

de adela1981 in Prajituri, 20 Aug 2012 | 3584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati foi cremes ( se poate face si in casa, deocamdata eu nu am incercat )
  • 5 oua intregi
  • 1 1/2 litru de lapte
  • 100 gr amidon alimentar ( se poate folosi si faina alba 000 )
  • 1 esenta de vanilie
  • 200 gr zahar ( se poate pune si 300, eu adaug dupa gustul meu)
  • 20 gr gelatina granule
  • 20 gr cacao
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ( pentru pudrat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu cacao:

Asadar, galbenusurile se mixeaza cu 100 gr de zahar si esenta de vanilie,  se adauga amidonul alimentar si apoi treptat se subtieaza cu laptele.  Se pune pe foc si se amesteca pana ce se ingroasa. Apoi, se ia de pe foc si se pune o folie alimentara, se lasa la racit. Se hidrateaza gelatina in 6 lg de apa. Se bat albusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam gelatina dizolvata,  la crema calduta si se mai lasa putin la racit. Dupa racire se adauga spuma de albus rand pe rand cu o paleta.

Foaia de cremes se aseaza intr-o tava cu aceasi dimensiune, apoi se toarna o treime din crema . Partea cealalta de crema se amesteca cu 20 gr cacao, apoi se pune cu lingura ici pe colo :) Cea de-a doua foaie  se zdrobeste si se presara deasupra cremei. Se pudreaza cu zahar, si se da la rece, de preferat pana a doua zi.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit