Cremsnit

de Lavinia in Prajituri, 17 Noi 2012 | 11972 vizualizari

 

INGREDIENTE

1 pachet foi pentru Cremsnit Crema:
  • 1,5 l lapte
  • 7 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 200 g faina/amidon
  • 150 ml frisca batuta
  • 4 pliculete zahar vanilat/esenta vanilie/baton de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

In primul rand punem laptele la fiert impreuna cu batonul de vanilie(daca folositi zahar vanilat sau esenta adaugati la sfarsit)

Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam faina si laptele fiert in fir subtire.Dam iar pe foc mic si amestecam continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa.

Acum ii vine randul zaharului vanilat sau esentei daca nu ati avut baton de vanilie.

O lasam sa se racoreasca bine si adaugam frisca batuta bine.

O foaie de cremsnit o lasam intreaga iar o foaie o sfaramam .(arata mai bine si este mai usor de taiat)

Peste foaia intreaga punem crema ,apoi presaram foaia sfaramata si zahar farin.

O dati la frigider pentru cateva ore iar apoi este numai buna de savurat!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]