Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta

de Bucataras in Fructe de mare, 16 Aug 2024 | 1321 vizualizari

 

Creveții Saganaki sunt un preparat de origine grecească, delicios și aromat, cu creveți gătiți într-un sos de roșii, brânză feta și diverse condimente. Este o rețetă perfectă pentru o cină rapidă și rafinată, ideală pentru iubitorii de fructe de mare.
Pentru a prepara Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta, sunt necesare ingredientele următoare: creveți, roșii, ceapă, usturoi și brânză feta.      

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta:
  • 300 g creveți curățați și decorticați
  • 1 conservă de roșii tocate (400 g) sau 4-5 roșii proaspete bine coapte
  • 1 ceapă tocată fin
  • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 200 gr brânză feta
  • oregano uscat
  • 100 ml vin alb
  • ulei de masline
  • sare si piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta:

Cum se prepară Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta

Curăță și toacă mărunt ceapa și usturoiul.

Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin translucide, aproximativ 2-4 minute. Adaugă creveții și condimentează cu sare, piper și oregano uscat.

Toarnă vinul în tigaie și lasă-l să fiarbă câteva minute pentru a se evapora alcoolul. Adaugă roșiile cuburi și lasă totul pe foc pentru câteva minute.

Pregătește o tavă termorezistentă și toarnă creveții cu sos. Adaugă brânza feta mărunțită peste creveți.

Pune tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 5-7 minute până se rumenește frumos brânza feta.

Presară pătrunjel proaspăt deasupra și servește creveții Saganaki fierbinți, alături de pâine prăjită sau lipii pentru a înmuia sosul delicios. Dacă dorești, adaugă și câteva felii de lămâie pentru un plus de prospețime.  

Încearcă și rețeta de Creveți Saganaki sau varianta de Supă chinezească de creveți cu tăiței.

Îți recomandăm și rețeta de Creveți marinați la grătar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare, cu orez si busuioc