Crochete de peste

de laura_n in Peste, 23 Iun 2016 | 7271 vizualizari

 

Se stie cat de mult imi place pestele. Il savurez sub orice forma, daca ar fi sa mananc zilnic peste, nu cred ca m-as supara :))
Piticii, de asemenea, o data pe saptamana incerc sa le pregatesc peste sub diferite forme. De ceva timp, David si-a manifestat dorinta de a manca niste crochete, asa ca a venit momentul sa le pregatesc.
Extrem de simplu, extrem de rapid totul, iar rezultatul absolut delicios. Desigur, cu conditia sa va placa pestele :)))
Am folosit un medalion de peste spada, marturisesc ca e prima data cand mananc acest peste, dar ii dau nota maxima.

 

INGREDIENTE

  • pentru crochete
  • 400 gr medalion/file peste (spada)
  • 1 morcovel
  • 1/2 dovlecel
  • sare
  • 2-3 lg pesmet
  • 1 ou
  • 1 lingurita gris
  • nucsoara
  • piper alb
  • pentru pesmet
  • 4-5 linguri pesmet
  • 2 lg malai
  • sare
  • un vrf cutit boia dulce
  • pentru garnitura
  • 4 cartofi marisori
  • oregano
  • boia dulce
  • 3-4 lg ulei de masline
  • pentru sosul alb
  • 200 gr iaurt natur
  • 2 lg branza pufoasa natur
  • 2-3 catei usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 2-3 fire patrunjel
  • sare
  • mix piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de peste:

Se indeparteaza pielea de peste, se verifica de eventualele oase. Se taie cuburi potrivite. Se pune intr-un tocator, alaturi de morcovul si dovlecelul curatate si taiate cuburi. Se paseaza pana se omogenizeaza. Se adauga oul, sarea, grisul si pesmetul. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se umfle foarte usor grisul.

Separat, se curata cartofii, se taie felii grosute, se pregatesc la aburi sau se fierb 10 minute. Se scot, se transfera intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Se asezoneaza cu sare, piper, oregano si o lingura de pesmet, putina boia. Se stropesc cu o lingura de ulei de masline si se pun la cuptor, la foc maxim, timp de 10-15 minute, cat sa se rumeneasca usor.

Se pregateste pesmetul, se amesteca cu o lingura de malai, putina sare si un vrf cutit boia dulce. Din compozitia de peste, se formeaza crochete care se tavalesc prin mixul de pesmet si se prajesc in ulei incins. Se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti, apoi se scot pe un servet absorbant.

Din iaurt, branza, usturoi, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se pregateste un sos savuros care se da la rece pana in momentul servirii.

Crochetele crocante se servesc cu garnitura de cartofi si sos delicios de iaurt!

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crochete de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fish fingers cu wedges