Croquembouche

de Miha in Torturi, 1 Aug 2010 | 11982 vizualizari

 

La multi ani Bucataras. Cu multe bucurii si impliniri presarate pe drumul vietii. Sa te bucuri mereu de familia ta minunata, sa fiti sanatosi si mereu voiosi. Si pentru ca e si reteta 600 ( pffff....am muncit oleaca :)) ) astazi vom face chef mare. :)) Ia sa te vad cum te misti...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 g faina
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 6 oua
  • Pentru crema:
  • 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • 1 plic Crem Ole de vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • 550 ml lapte
  • Pentru caramel:
  • 200 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croquembouche:

Gogosele:

Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Crema:

Frisca se amesteca intr-un vas cu laptele rece. Se imparte in jumatate. Jumatate o vom mixa cu praful de vanilie, jumatate cu praful de ciocolata. Se pastreaza la rece.

Caramel:

Zaharul se amesteca cu 2-3 linguri apa rece, apoi se pune vasul la foc mic. Cand incepe sa se maroneasca, se amesteca incontinuu, pana devine lichid, avand grija sa nu se arda.

Se umplu gogoselele cu crema. Apoi fiecare in parte se inmoaie in caramel si se monteaza pe o farfurie rotunda. Se continua cu inca un strat, de data aceasta mai mic decat primul si tot asa pana se termina gogoselele, formand un con.

Din restul de caramel se fac fire de caramel pe care le vom folosi la ornat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Croquembouche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu arome de menta si lamaie, decorat cu fructe de padure - Reteta cu nr. 900