Crumble cu pui

de Miha in Pui, 12 Dec 2011 | 4693 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocanita:
  • 4 copanele de pui
  • piper boabe
  • ienibahar boabe
  • coriandru boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 1 ceapa mare
  • 1 cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1/2 capatana usturoi
  • sare si piper
  • busuioc proaspat
  • Pentru crumble:
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu pui:

Copanelele se pun la fiert in apa in care am pus boabe de piper, coriandru, ienibahar, frunza de dafin si putina sare. Se fierb pana carnea se desprinde usor de pe os. Se scot pulpele pe o farfurie, se lasa sa se racoreasca putin, apoi scoatem carnea de pe oase si o rupem  bucatele cu mana.

Intr-o tigaie calim usor ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Cand s-au inmuiat "stingem" cu sucul de rosii si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnea si omogenizam. Daca este nevoie punem si putina apa sau putina zeama de la carnea fiarta. Potrivim gustul de sare si piper si aromam cu cateva frunze de busuioc proaspat tocat. Se lasa sa fiarba pana tocanita ajunge la consistenta dorita, dar de preferat ar fi sa aiba putina zeama. Aproape de final adaugam si usturoiul pisat. Dam tigaia deoparte si lasam sa se racoreasca.

Crumble:

Punem intr-un castron faina amestecata cu sarea si untul rece taiat cubulete. Cu varful degetelor se framanta repede repede un aluat sfaramicios.

Rasturnam tocanita de pui intr-un vas termorezistent. Acoperim cu un strat de firimituri de aluat si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mamaieelena 1

13.12.2011, 18:06

bun si gustos

ionela2682 1

17.12.2011, 23:27

la cum arata ...nu poate sa fie decat ceva bun!!

Miha 1

18.12.2011, 10:33

E bun. Acu...ori ma credeti pe cuvant ori va faceti si voi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste de gris