Crumble cu visine

de MotanLaOale in Prajituri, 4 Aug 2015 | 6131 vizualizari

 

Prima oara cand fac. Foarte buna! Mi-a placut si ideea Gabytei cu bolurile ceramice mici, de o portie.

 

INGREDIENTE

  • PRENTRU CRUSTA
  • 150g faina
  • 65g zahar
  • 80g unt
  • un praf sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 500g visine
  • 6 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura cu varf amidon alimentar
  • unt pentru uns formele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu visine:

Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii.

Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul.

Se ung formele cu unt (eu am folosit 4).

Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform.

Se amesteca intr-un bol untul rece taiat cubulete cu faina, zaharul si praful de sare pana se obtine un aluat sfaramicios.

Se imparte aluatul in mod in mod egal, in forme, peste visine.

Se dau formele la cuptor, la foc mediu, 30-35 minute pana se rumeneste usor crusta.

Se lasa la racit.

Se pot pudra cu zahar sau servi cu o cupa de inghetata deasupra.

Eu le-am mancat asa simple si au fost foarte bune.

Pofta Buna!

TIPS-URI

1

Se poate face cu aproape orice fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata de post, fara zahar