Am mai dat o reteta dar blatul este cu totul altul ,acum am ales varianta surorii mele ,cu un blat de pandispan obisnuit ,doar putin modificat. se face repede si este super bun .Un desert ciocolatos .Am folosit vesnica mea tava (45./35) asta ca sa nu va sperie cantitatea materiei prime folosite ..
Mai intii pregatim compzitia pentru pandispan .
Separam albusurile de galbenusuri ,apoi albusurile le punem cu un praf de sare in ele si incepem sa le mixam bine.
Cind spuma este sticloasa adaugam zaharul treptat mixind in continuare bine ,adaugam galbenusurile si mixam in continuare apoi amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam amestecind cu o paleta de jos in sus.
Intr-o tava unsa si tapetata cu hirtie de copt punem compozitia obtinuta si nivelam cu paleta .
Introducem tava in cuptorul incins in prealabil la 180 gr. Cind trece testul scobitorii scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi taiem in forma de cuburi .
Intre timp pregatim crema : punem laptele la fiert cu zaharul si zaharul vanilat, adaugam ciocolata si cacao pe care le-am frecat cu citeva linguri de lapte sa nu faca cocoloase.Lasam sa dea citeva clocote si apoi adaugam margarina lasind sa se dizolve bine,adaugam esenta de rom .
Cu o paleta luam cubulete de pandispan, le tavalim repede prin crema calda, nu lasam mult fiindca se inmoaie foarte repede ,apoi punem nuca de cocos pe un platou si tavalim cubuletele pe care le asezam frumusel pe o tava sau platou .
Repetem operatia pina epuizam cubuletele de pandispan . (crema trebuieste sa fie calda mereu ) Desertul este gata pentru a fi servit si apreciat .. Pofta buna!
1
In loc de nuca de cocos se poate folosi si nuca macinata sau alune de padure !! cui ii da mina