Mie imi plac tare mult dovleceii, si de cateva zile ma tot gandesc la ei,ii mananc si cruzi cu sare si putin ulei de masline,de multe ori,dar…m-am gandit ca astazi sa ii includ intr-o reteta care sa va fie pe plac si sa va faca sa vreti si voi sa o incercati…sper ca am si reusit asta :) tot ce pot spune este ca a fost tare,tare bun.
Carnea de porc am pus-o de cu o seara inainte la marinat,in sos de soia,chimen,chilly si 50 ml vin alb,iar astazi doar am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus-o intr-o tava impreuna cu marinata si 1 lingurita de ulei,si apoi am dat-o la cuptor la foc mic pana cand s-a patruns bine si s-a rumenit frumos.
Cartofii i-am taiat in cubulete potrivite ca marime,am pus peste ei boia (dulce si iute),chimen macinat si putina sare,i-am amestecat bine si apoi i-am prajit intr-o tigaie cu putin ulei,in care am prajit putin inainte 1 catel de usturoi zdrobit,pe care mai apoi l-am scos si aruncat
Dovleceii,i-am taiat pe lung in felii subtiri,i-am sarat si apoi i-am pus pe gratarul incins,uns cu un strop de ulei de trufe albe.
O mancare tare simpla dar gustoasa pe care v-o recomand cu drag pentru o masa de pranz
Pofta mare!