Cum se face coliva

de Denissa in Dulciuri, 5 Oct 2011 | 28240 vizualizari

 

Cum se face coliva. Reteta poate parea morbida dar cred ca e bine de stiut pentru ca vrem nu vrem ajungem si in momente din astea.

 

INGREDIENTE

  •  1 kg arpacas
  • 1 kg zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 2 sticlute esenta de rom
  • 4 vanilii
  • 300 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva:

Cum se face coliva. Arpacasul se spala de 9 ori, in 9 ape, ca sa nu se lipesca si se pune la fiert cu 3 litri de apa.

Se fierbe cu capacul pus pe oala.

Cand a inflorit (adica e fiert bine) se da capacul jos si se adauga 1 lingurita rasa de sare si se lasa sa mai fiarba pana se evapora toata apa.

Apoi se pune zaharul si se amesteca mereu sa nu se lipeasca. Se mai fierbe inca 15 minute.

Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand sa nu se formeze coaja deasupra.

Dupa ce s-a racit se adauga nuca, romul, coaja de lamaie si vanilia.

Se orneaza dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Daca se doreste se poate adauga mai multa nuca, sau rom dupa preferintele fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bya Ralu 1

06.01.2013, 21:14

ce frumos arataimi place coliva

Denissa 1

10.01.2013, 09:38

Multumesc fete dragi pentru comentarii!

coliva 1

17.05.2013, 22:36

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]