Usoara,pufoasa si plina de aroma !!!
Rulada:
Blat de baza:
Orange curd:
Crema:
Strat ciocolata:
Extra:
Rulada:
Bate albusurile spuma cu un praf de sare ,adauga treptat zaharul si zaharul vanilat ,si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa.
Adauga galbenusurile ,si mai mixeaza cateva secunde.
Cu ajutorul unei palete ,incorporeaza treptat faina ,cu miscari largi.
La final adauga coaja de portocala.
Tapeteaza o tava 40/30 cm cu hartie de copt,toarna aluatul si niveleaza.
Baga tava la cuptor pentru 15-18 minute (testul scobitorii)
Tapeteaza o hartie de copt cu zahar pudra,pune rulada pe ea si dezlipeste hartia de copt.
Ruleaza cu grija si lasa rulada la racit.
Unge blatul racit cu gem de caise,ruleaza strans si da rulada la frigider .
Intre timp prepara la fel blatul de baza .(intr-o tava de 20 cm)
Pentru orange curd ,amesteca toate ingredientele intr-o craticioara.
Pune craticioara pe baie de aburi ,amestecand energic pana se ingroasa .
Lasa-l la racit.
Hidrateaza gelatina in apa rece timp de 5 minute,apoi topeste-o pe baie de abur sau microunde(atentie sa nu fiarba)
Mixeaza frisca pana prinde volum .
Adauga gelatina peste orange curd si amesteca bine.
Adauga treptat din orange curd peste frisca mixand bine pana obtii o crema fina si aerata.
Taie rulada in felii de cca 1 cm .
Tapeteaza un vas rotund(25 cm) cu folie.
Acopera forma cu feliile de rulada si toarna crema.
Da la frigider pana se intareste usor crema.
Topeste ciocolata cu frisca lichida si las-o 5-10 min la racit.
Adauga peste crema ciocolata topita,si acopera cu blatul de baza.
Lasa cupola la frigider minim 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte.
Intoarce cupola pe un platou si desfa cu grija folia.
Amesteca dulceata de caise cu apa si zaharul .
Strecoara apoi amestecul si adauga tort gelee.
Prepara tort gelee-ul conform instructinilor de pe plic si unge cu el cupola.
Pastreaza cupola la frigider pana in momentul servirii.
1
puteti stropi blatul de baza cu 2-3 linguri de Amaretto