Curcan la cuptor

de marinica68 in Curcan, 2 Ian 2011 | 7843 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 curcan 3-4 kg
  • 500ml vin alb
  • sare 50g
  • piper 50g
  • foi dafin 4-5 buc
  • 1mar
  • 1 pachet unt
  • busuioc
  • boia 5g

   

Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan la cuptor:

se spala curcanul,se sterge de apa cu un servet de bucatarie

se unge tot curcanul cu unt ,se condimenteaza cu sare,piper boia,busuioc ,dupa aceea se aseaza intr-o tava mare de aragaz pe care se pun doua bucati de lemn ca sa nu se lipeasca de tava si se pune apa in tava

Se introduce in cuptorul bine incins si si se lasa sa se coaca la un foc mic timp de 3-4 ore timp in care se unge din cand in cand cu margarina si vin alb

.Dupa ce s-a rumenit bine se scoate din cuptor si se serveste cu diferite salate chiar si cu hrean cu otet alaturi de un VIN ALB ca sa merga friptura de curcan.POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]