Curry de pui cu orez basmati

de papabundetot in Pui, 9 Iun 2014 | 9239 vizualizari

 

Imi era dor de un curry,nu am mai mancat de ceva vreme,iar aroma de lapte de cocos in mancare mie personal mi se pare ceva deosebit,un gust pe care nu il da mancarurilor nici un alt ingredient…dar e doar parerea mea…nu stiu daca si voua va place la fel de mult,sper doar ca da :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 4 pulpe mari de pui dezosate
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingura curry praf
  • 1 lingura chimen macinat
  • 1 lingura pasta de creveti
  • 1 lingurita pasta de curry
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • sos de ardei iuti,
  • sos de stridii
  • 250 ml lapte de cocos
  • frunze de oregano si salvie
  • morcovi rotunzi
  • 2 ciuperci mari
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui cu orez basmati:

Am taiat in cubulete de 2 cm pulpele de pui si le-am pus la marinat in apa de flori de portocal,sos de ardei iuti si sos de stridii,pana cand carnea s-a marinat,m-am ocupat de legume.Am tocat marunt ceapa,usturoiul si ciupercile si am pregatit condimentele necesare acestui preparat.

Intr-o cratita am pus putin ulei,ceapa si usturoiul tocate,pasta de curry,pasta de creveti,curry praf si chimionul macinat si le-am lasat la foc mic sa se caleasca,dupa ce s-au prajit un pic si condimentele au inceput sa emane savoarea lor,am adaugat bucatile de pui si apoi dupa cateva minute am adaugat ciupercile taiate cubulete si morcovii rotunzi.

Am pus apa cam cat sa acopere jumatate din ingrediente (ciupercile mai lasa si ele apa) si am lasat sa fiarba bine.Dupa ce toate ingredientele s-au fiert am adaugat la final laptele de cocos.sare roz de Himalaya,frunze proaspete de oregano si salvie tocate marunt,am amestecat si am stins focul.

Am servit curry de pui alaturi de un simplu orez basmati fiert in apa cu sare si 6 cuisoare,pana cand apa se absoarbe complet.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos curry, reteta aromata si delicioasa