Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta

de mihaelaradu in Paste, 24 Ian 2011 | 9689 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr cus-cus (sau alte paste fainoase marunte)
  • 100 gr amestec de legume mexicane (la punga, congelate)
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri vegeta
  • piper
  • 2 cani apa
  • 1/2 lingurita unt/margarina
  • 1 capatana conopida
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta:

Calim ceapa in putin ulei.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam cus-cus-ul spalat, vegeta, piperul si mai calim 1-2 minute.

Stingem cu 1 cana de apa, urmand ca a doua cana sa o adaugam ulterior, cand pastele au inceput sa fiarba si apa a scazut. 

Cand cus-cus-ul e aproape fiert, adaugam legumele mexicane (nu e necesar sa le decongelam in prealabil, dar trebuie trecute sub un jet de apa rece inainte de a le adauga la paste).

La sfarsit, adaugam untul si mai lasam sa clocoteasca de 2-3 ori.

Intre timp, spalam conopida, o desfacem buchetele si o punem la fiert in apa rece.

Servim cus-cus-ul cu buchete de conopida si 1-2 linguri de iaurt.

TIPS-URI

1

cus-cus-ul se poate servi si fara conopida sau ca o garnitura langa fripturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Penne Rigate cu branza si cascaval la cuptor