Cuscus cu leurdă

de adriana65 in Mancaruri de post, 25 Apr 2013 | 12904 vizualizari

 

Martie şi aprilie sunt lunile în care leurda se găseşte din plin în pieţe aşa că trebuie să profităm de această plantă binefăcătoare organismului nostru, aceasta fiind un bun detoxifiant şi are un conţinut bogat de vitamine şi minerale. Poate fi folosită în diferite mâncăruri, salate sau sosuri (o să vedeţi într-o postare ulterioară).
Acum că suntem în post, mâncarea prezentată aici este binevenită.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 100 g cuscus
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute (eventual curăţat de seminţe)
  • 1/2 legătură leurdă (50 g)
  • 1/2 linguriţă pătrunjel verde uscat
  • 1/2 linguriţă coriandru uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare de mare

Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuscus cu leurdă:

Uleiul de măsline se pune într-o cratiţă la încins. Se adaugă ceapa verde tăiată inele, usturoiul şi ardeiul iute  tocat. Se adaugă cuscus, se amestecă de câteva ori apoi se adaugă 150 ml apă clocotită. Se aduce la punctul de fierbere, se ia vasul de pe foc, se acoperă cu o farfurie sau un capac din sticlă care se potriveşte perfect şi se lasă cuscus-ul să se umfle.După 15 - 20 minute, cu ajutorul unei furculiţe, se amestecă uşor pentru a se afâna şi se adaugă frunzele de leurdă tocate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuscus cu leurdă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii