Deliciu cu napolitana

de Julie in Prajituri, 26 Ian 2011 | 26426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • 7 linguri ulei,
  • 7 linguri faina,
  • 1 cana nuci taiate marunt,
  • 100 g stafide,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 2 foi de napolitana
  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 1 cana zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 2 linguri lapte,
  • 1 lingura faina,
  • 150 g margarina sau unt,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu napolitana:

Blat:

Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta,  faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si  margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte ,se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.

Asamblarea:

Se aseaza o foaie de napolitana,se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea dea doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie romburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownies de ciocolata