Deliciu cu napolitana

de Julie in Prajituri, 26 Ian 2011 | 25625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • 7 linguri ulei,
  • 7 linguri faina,
  • 1 cana nuci taiate marunt,
  • 100 g stafide,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 2 foi de napolitana
  • Crema:
  • 7 galbenusuri,
  • 1 cana zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 2 linguri lapte,
  • 1 lingura faina,
  • 150 g margarina sau unt,
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu napolitana:

Blat:

Se bat albusurile cu zaharul si coaja de lamaie ,se adauga uleiul,esenta,  faina si se amesteca usor. La sfarsit se pun nucile si stafidele .Se amesteca usor de jos in sus pentru ca aluatul sa ramana aerat. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu zaharul apoi cu laptele, cacao, faina si  margarina. Se pun apoi pe foc si se lasa sa fiarba amestecand continuu pana se ingroasa. Se da deoparte ,se adauga esenta de rom si se lasa sa se racoreasca putin.

Asamblarea:

Se aseaza o foaie de napolitana,se pune jumatate din crema, blatul copt, restul de crema si la final cea dea doua foaie de napolitana. Se preseaza bine si se lasa la rece. Se taie romburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Visul dulce