Desert biscuiti Spritz

de Catalina L in Dulciuri, 21 Dec 2019 | 18965 vizualizari

 

 "Bunatati pentru Craciun".
Sper c-ati fost cuminti caci vin cu biscuiti :)
Dupa reteta clasica in forma de S si W va prezint o noua varianta de biscuiti spritz la fel de buna.
Biscuitii sau fursecurile « spritz » sunt o veritabila institutie in Germania si in regiunea Lorraine din Franta.
Sunt la origine o specialitate austriaca preparata de obicei de sarbatorile de Craciun sau pentru a acompania cafeaua sau ceaiul.
 Va recomand sa folositi un unt scump de calitate si veti vedea diferenta.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/biscuiti-spritz.html
 

 

INGREDIENTE

  • 300 gr de faina
  • 140 gr de zahar pudra (sau zahar tos mixat)
  • 200 gr de unt de calitate frantuzesc @Échiré
  • 2 oua
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 varf de sare
  • 100 g de ciocolata neagra
  • nuca de cocos rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Spritz:

Am mixat zaharul tos timp de 2 minute.

Bateti untul cu zaharurile pana devine cremos.

Adaugati treptat ouale si sarea.

Incorporati treptat faina si formati aluatul.Luati o bucata de aluat si o puneti intr-o presa de biscuiti (sau intr-un posch solid).

Presati si faceti apoi forme: litere, carligi, potcoave, batonase..

Am facut cateva litere pentru a sarbatori la serviciu plecarea la pensie a unei dragi colege.

Puneti-i pe o placa acoperita cu o foaie de copt.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Puneti-i la rece pana cand cuptorul se-ncalzeste- 10-15 minute.

Dati la cuptor pentru 12-15 minute.

Lasati-i sa se raceasca pe un grill.

Topiti ciocolata la "bain-marie".

Decorati biscuitii la un capat sau la ambele capete cu ciocolata. Presarati (sau nu) nuca de coccos peste ciocolata.

Conservati-i intr-un borcan din sticla sau intr-o cutie metalica.

TIPS-URI

1

reteta pentru 70 de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Spritz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine.