Desert bomboane cu polen si seminte de canepa

de oanapl in Dulciuri, 20 Dec 2017 | 4270 vizualizari

 

Pentru această rețetă delicioasă și sănătoasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de pe blogul Florianei (Dolce fac verde).

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri fulgi secară sau ovăz
  • 30 curmale mici spre medii
  • 1 banană
  • 6 linguri caju crud
  • 2 linguri făină sau seminţe de cânepă decorticate
  • pentru decor:
  • 3-4 linguri de polen crud
  • 3-4 linguri seminţe de cânepă decorticate
Portii: 17
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane cu polen si seminte de canepa:

Mărunţești fulgii de secară sau ovăz (în robotul de bucătărie sau râșniță).  Nu trebuie neapărat să ajungă la textura de făină.
Mărunţești şi nucile de caju. 
Curmalele le pui în robotul de bucătărie și le mixezi până ce se omogenizează. Dacă curmalele sunt foarte uscate le hidratezi în apă călduţă cu jumătate de ora înainte de a începe procesul.

 Adaugi banana și mixezi, apoi adaugi seminţele de cânepă și restul ingredientelor uscate și le mixezi. Va rezulta un “aluat” lipicios, care îl lași la rece 10-15 minute. Iei câte o linguriță de aluat între palme și îi dai forma unei bile apoi o învârți prin polenul împrăştiat pe o farfurie. Jumătate din bomboane le acoperi cu polen și jumătate le acoperi cu seminţe de cânepă decorticate.
Le ții la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane cu polen si seminte de canepa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Capricii