Desert branzoici

de cristeena20 in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 3470 vizualizari

 

Nu sunt mare specialista in a face aluaturi -dar de data asta am reusit sa fac niste minunatii de branzoici. Ce amintiri mi-au adus-ca la mama si bunica acasa. Las aici reteta folosita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 1 ou +un galbenus
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • Umplutura: 
  • 500 gr branza de vaci 
  • 2 galbenusuri 
  • vanilie 
  • zahar dupa gust 
  • coaja de lamaie 
  • stafide (daca va place) 
  • 1 ou pentru uns deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoici:

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie.

Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin.

Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat. 

Framantam bine, pana aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului. 

Il adunam intr-o bila si il pudram cu putina faina. Lasam in vas acoperit sa dospeasca cca 1 ora. 

Cand a crescut si e gata de  modelat, il scoatem pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie destul de subtire. Foaia se taie in patrate si umplem fiecare patrat cu umplutura de branza-fiti generosi :) 

Asezam in tava pregatita cu hartie de copt branzoicile, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins in prealabil -180ºC, pt 25-30 minute.

Cand le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, apoi le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
fursecuri fragede