Desert briose cu ciocolata si zmeura

de -Licurici- in Dulciuri, 31 Oct 2017 | 3749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g faina
  • 200 g zmeura congelata
  • glazura de ciocolata
  • 80 g ciocolata cu alune
  • 35 ml frisca lichida
  • 35 g unt
  • ciocolata alba, pentru decor.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si zmeura:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit.

Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate putin, apoi ciocolata topita.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune, putin cate putin, peste compozitia din oua.

Se amesteca bine, apoi se pune 3/4 in fiecare forma, iar deasupra se pune zmeura.

Se baga in cuptorul preincalzit, 25-30 min.

Pentru glazura, se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul, amestecand continuu.

Se lasa la racit, apoi se pune deasupra fiecarei briose.

 La final, se rade ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.10.2017, 20:02

Grozava combinatie!

Rocsi 1

31.10.2017, 21:44

Vreau si eu din pufoseniile astea delicioase!

Ksenya 1

01.11.2017, 09:38

as lua una cu mare pofta la cafeluta mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]