Desert briose cu ciocolata si zmeura

de -Licurici- in Dulciuri, 31 Oct 2017 | 2932 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g faina
  • 200 g zmeura congelata
  • glazura de ciocolata
  • 80 g ciocolata cu alune
  • 35 ml frisca lichida
  • 35 g unt
  • ciocolata alba, pentru decor.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si zmeura:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit.

Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate putin, apoi ciocolata topita.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune, putin cate putin, peste compozitia din oua.

Se amesteca bine, apoi se pune 3/4 in fiecare forma, iar deasupra se pune zmeura.

Se baga in cuptorul preincalzit, 25-30 min.

Pentru glazura, se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul, amestecand continuu.

Se lasa la racit, apoi se pune deasupra fiecarei briose.

 La final, se rade ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.10.2017, 20:02

Grozava combinatie!

Rocsi 1

31.10.2017, 21:44

Vreau si eu din pufoseniile astea delicioase!

Ksenya 1

01.11.2017, 09:38

as lua una cu mare pofta la cafeluta mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere, stafide si cocos