Desert budinca de paine cu marmelada si whiskey

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 18 Aug 2019 | 1949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 felii paine mai veche
  • o bucata de unt
  • 4 linguri marmelada de portocale
  • 300 ml lapte integral
  • sucul de la 1 portocala mare
  • 3 oua mari
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar brun/ din cocos
  • 1 lingura whiskey
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de paine cu marmelada si whiskey:

Feliile de paine se ung cu unt si 2/3 din cantitatea de marmelada, apoi se taie in bucati de marime potrivita. Se aseaza intr-o tava/ cratita potrivita pentru cuptor, unsa cu unt, intr-un singur strat. 

Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius. 

Intre timp, se amesteca laptele cu ouale, sucul de portocala, whiskey-ul, vanilia si zaharul, apoi se toarna peste paine. Se lasa la inmuiat 30 de minute. 

Se aseaza restul de marmelada din loc in loc peste budinca si se pudreaza cu zahar. 

Se coace 45 de minute-1 ora pana cand devine aurie. 

Se pudreaza cu zahar inainte de a fi servita. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de paine cu marmelada si whiskey" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca