Desert carrot cake

de - Andreea - in Torturi, 31 Oct 2018 | 7090 vizualizari

 

Imi amintesc ca prima oara cand am auzit de prajitura cu morcov am strambat din nas...dar rezultatul final m-a suprins enorm ... trebuie sa incerci reteta ca sa te convingi si tu ! 
M-am inspirat de la bucataras Corina https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-morcovi-carrot-cake-86345.html schimband putin ingredientele si crema folosita...In plus Corina a si insiropat blatul...
Va servesc asadar cu un tort cu aroma de toamna ...
Retete inspirate de toamna !

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • 240 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr morcov
  • 100 gr nuca
  • 260 gr faina alba tip '00'
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 60 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
In plus:
  • colorant alimentar
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert carrot cake:

Blat : 

Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit.

Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare.

Separat amestecam faina, bicarbonatul, praful de copt, nuca macinata si le adaugam in bolul cu compozitia de oua.

Morcovii dati prin razatoare se adauga la sfarsit.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 30-35 minute. Pentru a fi siguri ca blatul este copt, faceti testul cu scobitoarea.

Crema:

Punem intr-un bol mascarpone si zaharul pudra. Mixam la viteza mica. Adaugam apoi frisca lichida (care trebuie sa fie abia scoasa de la frigider) si mixam in continuare la viteza maxima.

Din compozitia obtinuta luam cateva linguri la care vom aduauga colorant verde. 

Cremele se tin la frigider pana in momentul asamblarii tortului.

Asamblare:

Blatul il taiem in doua parti pe orizontal.

Punem 3\4 din crema pe primul blat. Punem cel de al doilea blat si imbracam tortul cu crema ramasa.

Decoram cu crema verde si bomboane colorate portocalii.

Tortul se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert carrot cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (17)

Rocsi 1

03.11.2018, 19:48

Tot am zis ca o sa il incerc si eu, macar de curiozitate!

- Andreea - 1

03.11.2018, 20:40

Sa incerci Rocsi ...este tare bun.

Anett 1

20.03.2022, 11:22

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]