Desert chec din briosa/cozonac

de Catalina L in Dulciuri, 10 Dec 2017 | 3297 vizualizari

 

Ce putem face cu un rest de briosa, cozonac sau paine?
Friganele sau French toast? Da este foarte bun aveti reteta aici.
Un Pudding englezesc? L-am facut deja,vedeti aici .
De data aceasta va propun un chec : 3 straturi de briosa alternate cu 2 straturi de dulceata cu prune si nuca.
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/chec-din-briosacozonac.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g de briosa uscata (un rest de kouglof pentru mine)
  • 2 oua
  • 15 cl smantana lichida
  • 10 cl de lapte
  • 150 g de dulceata (cu prune si nucii)
  • 3 linguri de zahar
  • migdale feliate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec din briosa/cozonac:

Incalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt forma de chec si presarati migdale feliate pa toata suprafata.

Bateti ouale cu smantana, laptele si zaharul.

Inmuiati felii de briosa in compozitie si puneti pe fundul formei.

Tasati, puneti deasupra dulceata.

Repetati operatia si terminati cu un strat de briosa.

Tasati si varsati deasupra compozitia ramasa.

Dati la cuptor timp de 35-40 minute. Vérificati cu lama unui cutit.

Lasati sa se raceasca. Scoateti din tava si decorati cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec din briosa/cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]