Desert chec pufos cu banuti de ciocolata

de Panacris in Prajituri, 24 Feb 2019 | 2344 vizualizari

 

Un dulce ieftin si bun! ;)

 

INGREDIENTE

  • Oua 6 bucati,
  • Oţet 1 lingura,
  • Zahar tos 1 cana,
  • Ulei de cocos 10 linguri,
  • Lapte de soia 15 linguri,
  • Zahar vanilat Bourbon 2 plicuri,
  • Praf de copt cu sofran 1 plic,
  • Sare de mare ½ lingurita,
  • Faina alba 000, 2 cani,
  • Banuti de ciocolata cca. 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec pufos cu banuti de ciocolata:

Albusurile la temperatura camerei se bat energic, cu un praf de sare si 1 lingură de oțet, cca. 5 minute, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mai bate cca. 10 minute pana se obtine o crema lucioasa.

Intre timp galbenusurile se amesteca cu uleiul de cocos, pana ce se obtine o crema omogena.

Apoi se adauga peste crema de albusuri, se amesteca usor pana ce se inglobeaza. Urmeaza sa se adauge laptele si faina amestecata cu praful de copt.

Se amesteca usor cu treapta 1 de la mixer, pana ce se inglobeaza toate ingredientele si se obtine un aluat usor fluid.

Se tapeteaza cu hartie de copt 2 tavi de chec, se toarna compozitia, se presara banutii de ciocolata si se da la cuptor, la foc mediu, 200 grade, cca. 10 minute, apoi se reduce focul la minim, cca. 150 grade pentru inca 25 de minute.

Dupa ce trece testul scobitorii, se opreste cuptorul si se lasa la racit în cuptor cu usa intredeschisa.

La servire se pudrează cu zahar farin.

Spor si pofta buna!


TIPS-URI

1

Uleiul de cocos se poate inlocui cu ulei vegetal, iar laptele de soia cu lapte de vacuta! ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec pufos cu banuti de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu visine