Desert cheesecake cu capsuni si rubarba

de oanapl in Prajituri, 31 Mar 2017 | 3535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • baza:
  • 300 g biscuiti cu cacao
  • 80 g unt
  •  crema de branza:
  • 500 g ricotta
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g zahar pudra
  • 15 g gelatina praf
  • 350 g capsune
  • 2-3 fire de rubarba
  • 60 g zahar brun
  • 3 plicuri gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu capsuni si rubarba:

Pregatesti pentru inceput, blatul, amestecand biscuitii zdrobiti cu untul topit, pana se omogenizeaza compozitia. Pui biscutii intr-o forma cu pereti detasabili (sau mai multe forme pentru minitortulete). Dai forma la rece, in jur de 20 minute, timp in care pregatesti crema de branza.

Pentru a realiza crema de branza, amesteci branzeturile cu zaharul pudra, apoi cu frisca batuta.
Pui la fiert capsunile cu rubarba (taiate cubulete) si zaharul brun, pana se ingroasa putin siropul. Iei vasul de pe foc si lasi sa se raceasca fructele. Pui gelatina la hidratat, timp de 10 minute, apoi o incalzesti pe baie de aburi si amesteci usor pana se omogenizeaza. Amesteci gelatina cu crema de branza. O treime din cantitatea de branza o amesteci cu fructele scurse de sirop, apoi o pui peste biscuiti. Adaugi si restul de branza in forma.

 Cu siropul fructelor poti orna cheesecake-ul (putem pregati doar un desen, sau il punem pe tot). Dai prajitura la rece peste noapte, apoi o poti taia si servi.

Eu am pregatit si un mini cheesecake pentru fetita mea. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu capsuni si rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu mere si budinca