Desert cheesecake cu ciocolata

de oanapl in Prajituri, 4 Ian 2021 | 3430 vizualizari

 

 "retete festive de iarna"
Am pregătit acest cheesecake absolut delicios, fără a folosi gelatină. A ieșit foarte cremos și a fost foarte apreciat de către cei care l-au degustat.
 

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 200 g biscuiți cu cacao
  • 100 g unt topit
  • pentru crema:
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 200 g frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahăr pudră
  • 200 g smântână pentru frișcă
  • Decor:
  • ornamente pentru prăjituri
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata:

Blat:
Se mărunțesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se amestecă puțin până se încorporează bine.
Se pune un inel reglabil pe un platou (diametru de 20 cm) și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. 

 

Crema:
Se încălzește frișca lichidă până la punctul de fierbere, se dă deoparte și se pune ciocolata mărunțită, se omogenizează bine și se lasă să se răcească, cel puțin o oră (în frigider).

Se mixează smântâna pentru frișcă cu zahărul pudră, până devine spumoasă și apoi se pune mascarpone și se omogenizează.

Separat se mixează ciocolata și apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează bine.
Se răstoarnă compoziția în forma de cheesecake și se pune la rece

câteva ore până se întărește.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. 

Se decorează cheesecake-ul după imaginație.

TIPS-URI

1

E prima dată când nu folosesc gelatină la cheesecake-ul facut la rece. Până acum îmi era frică să nu fie prea moale. După părerea mea secretul e următorul: se lasă ganachul de ciocolată la rece să se întorească, apoi se mixează 1-2 minute. Frișca (sau smântâna lichidă) se mixează pe jumătate și se amestecă cu celelate ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

pe 01.10 la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 01.10 la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]