Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure

de oanapl in Prajituri, 24 Ian 2021 | 2744 vizualizari

 

"retete festive de iarna"
Nouă ne plac cheesecake-urile foarte mult și le-am mânca zilnic daca s-ar putea. Cu siguranță și musafirii vor fi încântați să servească o feliuță.

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt
  • -pentru cremă:
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g zahăr măcinat
  • 7 g gelatină granulată
  • 100 g ciocolata neagră + 100 ml smântână pentru frișcă
  • pentru jeleu:
  • 250g mure
  • 20g zahăr
  • 8g gelatină
  • pentru decor:
  • Bombonele de zahăr
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure:

Blat:
Se măruntesc biscuiții într-un robot / blender, se adaugă untul topit și se mixează puțin până se încorporează bine.
Se pune o formă cu pereți detașabili sau un inel reglabil de tort (diametru de 20 cm) pe un platou și se toarnă compoziția de biscuiți, apoi se tasează cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Se dă blatul la frigider și între timp se pregătește crema. Eu am folosit și folie de acetat și am pus-o pe marginea inelului reglabil.



Crema:
Se încălzește frișca lichidă (100 ml) până la punctul de fierbere, se adaugă ciocolata mărunțită și se amestecă până când se obține o cremă omogenă. Se lasă să se răcească apoi se pune în frigider.

Se pune murea într-o crăticioară și se adaugă zahărul, apoi se pune pe foc și se fierbe 5-10 minute. Se lasă să se răcorească și se trece compoziția printr-o sită.

 

Se mixează mascarpone cu 50g zahăr pudră până se omogenizează. Se adaugă apoi ciocolata răcită și se mixează până se obține o cremă omogenă. Separat se mixează 100ml frișcă lichidă (doar până când se întărește puțin) apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează compoziția.

Se hidratează 7g gelatină în 50 ml apă rece (se lasă 10 minute la hidratat) și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă o lingură de cremă mascarpone peste gelatină și se omogenizează (pentru a se tempera) apoi se adaugă peste crema de ciocolată și se omogenizează.

 

 
Asamblare:
Se scoate blatul de biscuiți din frigider și se răstoarnă crema de ciocolată, se nivelează și apoi se pune cheesecake-ul la frigider pentru o oră.


Jeleu:
Se hidratează 8g gelatină în 50 ml apă și apoi se topește la bain marie până când devine lichidă. Se lasă să se răcorească apoi se amestecă gelatina cu sosul de mure.
Se amestecă bine și apoi se toarnă peste cheesecake și se pune din nou la frigider pentru minim 3-4 ore.

Înainte de a desface inelul de tort se trece cu grijă de jur împrejur cu un cuțit, pentru a dezlipi marginile. Eu am avut folie de acetat și am desfăcut inelul reglabilși am îndepărtat folia cu grijă.
Se decorează prăjitura după imaginație.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si jeleu de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta mea de cheesecake cu crema de trufe